If - Blacktip
Markus Norsted, Blacktip, Design, UX, Frilansare, Art Director, designer, webbdesign, stockholm
51135
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51135,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.2,vc_responsive

If

Under 2014 hjälpte Blacktip byrån Daytona att ta fram struktur och design för den inloggade delen på If:s försäkringswebbplats. Projektet gick huvudsakligen ut på att finna en struktur som passade försäkringsbolagets  olika länders respektive behov, och därefter att visuellt designa webbplatsen. Arbetet genomfördes iterativt med veckoliga möten med landskontorens representanter, och till hjälp att hitta en navigations- och informationsstruktur designade Blacktip interaktiva prototyper, i syfte att tydliggöra användningen av den kommande webbplatsen.

Som UX-verktyg användes Axure, som är en mjukvara som relativt snabbt kan generera klickbara prototyper. Fördelen med detta tillvägagångssätt – jämfört med att arbeta med statiska wireframes – är att kunden kan sitta och klicka runt för att känna på navigation, flöde och upplevelse. Efter det att användarupplevelsen var spikad, designade Blacktip ett antal typsidor som sedan implementerades tekniskt på if.

Prova gärna att starta den interaktiva prototypen och klicka dig runt (allt är inte funktionellt, men man får en god inblick i hur sajten kan upplevas)

Prova den interaktiva prototypen
Kund

Daytona

Category

Design, UX