UX & Visuell design – förpackad på rätt sätt
Markus Norsted, Blacktip, Design, UX, Frilansare, Art Director, designer, webbdesign, stockholm
50768
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50768,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.2,vc_responsive
 

Blacktip levererar UX och Visuell design

… och kan dessutom se till att ditt varumärke utvecklas i rätt riktning
avatar_small_rounded

Företaget drivs av Markus Norsted, en maskiningenjör/teknisk illustratör som arbetat som Art Director under många år.

Användbarhet, UX och informationsstruktur

När en användare besöker en webbplats, använder en app i sin telefon eller står framför en pekskärm behöver användaren hitta det hen letar efter – snabbt. Det ska dessutom vara relevant information som visas – både utifrån slutanvändarens perspektiv, men även utifrån vad avsändaren vill få sagt, sälja eller informera om. Det är här som begreppet UX (user experience) kommer in. Webbplatsen, appen etc måste alltså vara konsekvent strukturerad, intuitiv och spegla ditt företags affärsmål (eller syfte med tjänsten).

Blacktip har arbetat med projekt där UX har spelat stor (komplex) eller mindre stor roll. Oavsett omfattning på projekt så är det viktigt att stämma av att de mest grundläggande kraven på tydlighet är uppfyllda. Exempel på sådana krav (eller frågeställningar) kan vara:

  • Det är ett tydligt syfte med tjänsten och användaren förstår värdet att använda denna
  • Det finns en tydlig CTA (call to action), eller ”Användaren förstår vad och varför man ska göra något i varje tillfälle”
  • Navigationen är stringent på alla sidor på webbplatsen
  • Webbplatsen är responsiv, eller ”webbplatsen är byggd med responsiv design i åtanke och anpassar sig efter den skärmstorlek som användaren besöker sajten med”.
  • Etc, etc

Listan kan göras lång på grundläggande krav på en bra & tydlig interaktiv tjänst, och egentligen är det inga konstigheter utan mest sunt förnuft som bör råda. Utmaningen är snarare att man tar sig tid att tänka igenom projektet innan man sätter igång med utveckling av densamma.

Visuell design

Visuell design kan beskrivas som ”the look” i begreppet ”look and feel”, men är så mycket mer. Visuell design ger ditt företag ett ansikte, bygger en känslomässig grund och är dessutom kittet i hur idéer, tankar och funktionalitet faktiskt fungerar och beter sig.

Blacktip har lång erfarenhet inom området visuell design och har god förståelse för hur man på bästa sätt kan använda design inom digitala gränssnitt – oavsett om det handlar om att hantera ett företags befintliga grafiska profil eller att skapa ett helt nytt visuellt uttryck från grunden.

Visuell design kan också innebära framtagning av illustrationer, bilder etc för att förklara något. Med en gedigen utbildning inom Teknisk Illustration kan vi också hjälpa till med innehållsproduktion. Exempel på illustrationer kan du se här.

Kunskap & extern kompetens

Trots att Blacktip består av en person (Markus) kan en komplett leverans av exempelvis en webbplats eller app levereras. Blacktips specialistområden sträcker sig över Varumärkesutveckling, UX samt Visuell design, men om du vill så kan Blacktip även ansvara för att engagera någon av de många specialister som finns i nätverket av seniora front- och backendprogrammerare, copywriters, 3D-specialister, post-production företag, iOS/Androidutvecklare eller liknande.

Ambition att skapa kundnytta0

Förmåga att göra förklarande illustrationer0

Kapacitet till pixelperfektionism0

Vilja att starta Powerpoint0

Talang att hantera Keynote0

1996

Designade första webbplatsen

22

År i yrket

0

Antal Guldägg

5

Daglig kaffedos