365 dagar - Blacktip
Markus Norsted, Blacktip, Design, UX, Frilansare, Art Director, designer, webbdesign, stockholm
50761
post-template-default,single,single-post,postid-50761,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.2,vc_responsive

365 dagar

Idag för precis ett år sedan sedan slog Blacktip upp portarna för första gången. Efter att under dryga decenniet arbetat som anställd på olika byråer var det på tiden att testa livet som egen. Tanken att driva en egen verksamhet hade funnits där, ruvande under många år, men som den trygghetsnarkoman man är (eller var) fanns det alltid skäl nog att stanna kvar i en befintlig organisation.

Starten på verksamheten kunde knappast ha börjat bättre. Ett nystartat företag här i Stockholm hörde av sig med en önskan att styra upp sin närvaro på internet, och Blacktip var inte sen att tacka ja till att klura, wireframe:a och designa. Och, på rekordtid – bara några veckor efter det att arbetet startat – kunde företaget (som hette iZettle) lansera sin nya webbplats.

Hösten och vintern 2011 innefattade förutom fortsatt arbete med iZettle också kunder som Tools och Rebtel, och strax innan jul var det ett intensivt arbete med Swedavia – förvaltare av några av de största flygplatserna i Sverige. I början av 2012 fick bl a Arlanda och Landvetter sina nya webbplatser publicerade.

Ett omfattande arbete med att ta fram en varumärkesstrategi, ny grafisk profil samt webbplats har också genomförts för Time Advokatbyrå. Vilken dag som helst kommer den nya sajten att släppas publikt i en webbläsare nära dig. Klädföretaget GANT fick också (via Lowe Brindfors) hjälp med design av Gants e-handelsplattform, och till sist kan nämnas att företaget Dibs i början av året anlitade Blacktip för ett flertal olika designuppdrag, varav en översyn av den publika webbplatsen är det mest omfattande. I sinom tid kommer det att berättas mer om det projektet.

Året som gått har varit precis så bra som jag vågat hoppats på. Må de kommande 12 månaderna vara lika roliga, spännande och utmanande!

2 Comments

Post a Comment